Hétfőn indul a tőzsdei kereskedés az MKB Bank részvényeivel

2019. június 14. 19:13    
nyomtatás
 
Június 17-én, vagyis hétfőn indul a kereskedés a BÉT-en az MKB Bank részvényeivel a standard tőzsdei kategóriában, részvényenként 1972 forintos bevezetési ár mellett - tette közzé a Budapesti Értéktőzsde.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A BÉT vezérigazgatójának 186/2019. számú határozata szerint az MKB Bank maradéktalanul rendelkezésre bocsátotta a kereskedéshez szükséges információkat és dokumentumokat. A tőzsde vezérigazgatója egyúttal felhívja a befektetők és a piaci szereplők figyelmét arra, hogy az MKB Bank részvény Xetra kereskedési rendszerben használt "Symbol" azonosítója: MKB01.

Az 1972 forintos bevezetési ár közel áll az általunk egyszerű összehasonlító mutatók alapján 2029-2282 forintra becsült részvényenkénti fair értékhez, ezek alapján 3-15%-os felértékelődési lehetőség rejlik a részvényekben. A bank piaci kapitalizációja e bevezetési ár mellett 197 milliárd forint (lévén, hogy a részvények darabszáma 100 millió), amivel a BUX hatodik legértékesebb tagjává válhat. Ugyanakkor egyelőre nem tudni, a meglévő részvényesek közül ki és mekkora részvénycsomagjától válhat meg a tőzsdén, és ez alapján várható-e érdemi forgalom az MKB-részvényekkel.

Hétfőn indul a tőzsdei kereskedés az MKB Bank részvényeivel


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium