Előfizetői tartalom

Holnaptól kamatmentes hitellel támad a magyar állami bank

Portfolio
Ahogy arról április végén már beszámoltunk, tavaly a Főgáz Csoport eredményeivel együtt 18,4 milliárd forintot tett ki a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nettó eredménye, emellett a kihelyezett hitelek állománya is emelkedni tudott, főként az olyan egyedi hitelkihelyezéseknek köszönhetően, mint a Corvinus Zrt-nek a Budapest Bank megvásárlására nyújtott hitel - ismertette a tavalyi eredményeket Nagy Csaba, az MFB vezérigazgatója. Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára kiemelte a banknál 2015-ben bevezetett új stratégia legfontosabb sarokköveit, megemlítve többek között az MFB közműszolgáltatásban, uniós források kiosztásában, földhitel programban és az Erste állami részesedésének kezelésében betöltött szerepét is.

Németh Lászlóné szerint kormányzati szempontból kiemelt jelentőséggel bírnak az MFB tevékenységében és működésében az alábbiak: A 2015-ös év már az új stratégia mentén zajlott, a bank tevékenysége csoportszintű működésre ált át, ezzel pedig egy aktív gazdaságfejlesztési szerep jut az MFB-nek. A bank aktívan részt vesz a nemzeti közműszolgáltatásban, utalva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés