Előfizetői tartalom

Ilyet még nem láttunk az MKB Banktól

Portfolio
Bár a június 17-ei tőzsdei bevezetés óta még egyetlen MKB-részvény sem cserélt gazdát a BÉT-en, ma reggel nemcsak a bank történetének első tőzsdei gyorsjelentése jelent meg, hanem befektetői prezentációt is mellékelt hozzá a társaság. A bank az első félévben visszaeső, 8,2 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el az alacsony hozamkörnyezet és az EU-s vállalások miatt nem túl kedvezően alakult bevételi szint mellett.

Az első félév eredményeit két fő tényező határozta meg a banknál: a 2019-ig tartó reorganizációs időszak sikeres lezárására tett erőfeszítések és a hozamkörnyezetben meglévő bizonytalanságok. Az EU felé (a korábbi állami támogatást cserébe) tett vállalások miatt többek között a méret (ez alatt elsősorban a hitel- és eszközállományt értjük) és a működési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés