Előfizetői tartalom

Korlátozza a 7 millió forint feletti bankbetétek kifizetését az MNB az NHB Banknál

Portfolio
Azonnali intézkedéseket alkalmazott az MNB az NHB Bank Zrt. likviditási helyzetének orvoslása érdekében. Az intézkedések célja a likviditási helyzet romlásának megakadályozása és különösen a betétesek érdekeinek védelme - derül ki a jegybank közleményéből. A bank többségi tulajdonosa közvetett módon Szemerey Tamás, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére.

Az MNB minden hitelintézetnél folyamatosan nyomonköveti a likviditási helyzet - azaz a betéteseknek szükség esetén akár azonnal kifizethető pénzmennyiség - alakulását. Az NHB Bank likviditásának vizsgálata során megállapításra került, hogy a bank likviditási helyzete jelentősen romlott, az LCR mutató értéke rövidtávon is az elvárt 100 % alá süllyed, ez az MNB azonnali...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés