Megpiszkálhatták az árfolyamot, négy bankot vesznek elő

2019. június 6. 10:58    
nyomtatás
 
Összesen négy brit és amerikai bankot bírságolhat meg 91 millió dollárra a svájci felügyelet egy devizapiaci manipulációs ügyben - írja a Financial Times.

Kereskedés Barclays-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Néhány hete bírságolta meg az EU több mint 1 milliárd euróra egy devizakartell ügyben a Barclays, a JPMorgan, a Citigroup és a Royal Bank of Scotland illetve a japán MUFG bankokat egy hasonló devizamanipulációs ügyben, most a japán bank kivételével újra előveszik a lap értesülései szerint a bankokat.

A svájci felügyelet (Weko) gyanúja szerint a Barclays, JPMorgan, Citigroup és a Royal Bank of Scotland devizakereskedői kartellszerűen játszottak össze, hogy ezzel saját számlás kereskedésben és ügyfeleik részére manipulálják a devizaárfolyamokat, és ezzel profitra tegyenek szert. A bankok és a felügyelet nem reagáltak az értesülésre.

A UBS bank is részese lehetett a kartellnek, de mivel a többi kartelltagot leleplezték, mentesülnek a bírság alól, amely összesen 91 millió dollárra rúghat. A Credit Suisse nem ismeri el vétségét, peres úton rendezi az ügyet. 2013 óta merültek fel hasonló devizapiaci manipulációs ügyek, azóta több mint 12 bank több mint 12 milliárd dollárnyi bírságot fizetett ki.

(FT)

2019.05.27 09:20 Megpiszkálhatták az árfolyamokat - Itt az újabb bankbotrány

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium