Előfizetői tartalom

Minden idők egyik legnagyobb bankbírságát fizeti az UniCredit

Portfolio
Minden idők egyik legnagyobb, 1,3 milliárd dolláros bírságát kell megfizetnie az UniCredit Groupnak, mivel német érdekeltsége megszegte az Irán elleni amerikai szankciókat, és Kubát, Líbiát, Szudánt érintő tranzakciókat folytatott - írja a Bloomberg. A bankcsoport korábban ennél is nagyobb tartalékot képzett a várható bírság miatt, így az első negyedévre 300 millió eurónyi pozitív tételt számolhat el.

Felelősnek vallotta magát az olasz bankcsoport német érdekeltsége az amerikai vádakban, amelyek szerint iráni ügyfelek számára tett lehetővé az amerikai szankciók által tiltott tranzakciókat. Az amerikai hatóságokkal kötött egyezség értelében így 1,3 milliárd dollárt fizet ki a bankcsoport, osztrák érdekeltsége egy úgynevezett halasztott vádemelési megállapodásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés