Minden idők egyik legnagyobb bankbírságát fizeti az UniCredit

2019. április 16. 09:19    
nyomtatás
 
Minden idők egyik legnagyobb, 1,3 milliárd dolláros bírságát kell megfizetnie az UniCredit Groupnak, mivel német érdekeltsége megszegte az Irán elleni amerikai szankciókat, és Kubát, Líbiát, Szudánt érintő tranzakciókat folytatott - írja a Bloomberg. A bankcsoport korábban ennél is nagyobb tartalékot képzett a várható bírság miatt, így az első negyedévre 300 millió eurónyi pozitív tételt számolhat el.

Kereskedés Unicredit-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Felelősnek vallotta magát az olasz bankcsoport német érdekeltsége az amerikai vádakban, amelyek szerint iráni ügyfelek számára tett lehetővé az amerikai szankciók által tiltott tranzakciókat.

Az amerikai hatóságokkal kötött egyezség értelében így 1,3 milliárd dollárt fizet ki a bankcsoport, osztrák érdekeltsége egy úgynevezett halasztott vádemelési megállapodásban, a német érdekeltség, a HyoVereinsbank egy manhattani állami szintű büntetőeljárásban vesz részt.

Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint a német bank 2002 óta legalább 393 millió dollárnyi pénzt mozgatott át az amerikai pénzügyi rendszeren szankciók alatt álló entitások nevében, az osztrák érdekeltség pedig szintén közreműködött az iráni szankciók megkerülésében.

Kubával, Iránnal, Líbiával, Mianmarral és Szudánnal folytatott egyéb tranzakciók miatt az említett bírság részeként 405 millió dollárt fizet ki az UniCredit.

Az UniCredit már korábban bőségesen megképezte a szükséges tartalékokat a bírságra (ebből egy 741 millió euró ismert a harmadik negyedévből), és az UniCredit hétfői közleménye alapján így képes lesz közel 300 millió eurónyi tartalék felszabadítására az idei első negyedévre vonatkozóan, ami 8,5 bázisponttal emeli a bank CET1 tőkéjét.

Minden idők egyik legnagyobb bankbírságát fizeti az UniCredit
Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium