Trükkös csalók pályáznak az OTP-sek pénzére

2018. március 13. 09:37    
nyomtatás
 
Úgy tűnik, újabb adathalász (phishing) kísérlet folyik az OTP ügyfeleinek megtévesztésére, most a pénzintézet internetes felületét másolták le azért, hogy az óvatlan ügyfelek adatait megszerezzék.

A magyar bankok vezetői is ott lesznek a Portfolio Hitelezés 2018 Konferenciáján. Regisztráljon Ön is!


Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az OTP Bank nevében kaptunk egy levelet (OTP-s e-mail címről), amely ironikus módon arra figyelmeztet, hogy adathalász csalók lophatják el a személyazonosságunkat, ezért a biztonsági funkciók upgradeléséhez aktiválnunk kell a netbankunkban egy modult. Egy látszatra az OTP Bank felületére vezető, közvetlen linket is tartalmaz a tört magyarsággal megírt üzenet, ez azonban átirányít egy "businessgrowth" nevű oldalra, ami az óvatlan ügyfélnek fel sem tűnik.

A weboldal látszatra szinte teljesen hasonlít az OTP Direkt felületére, egyedül a betűtípus más és a legördülő menük nem működnek, valamint a chates ügyfélszolgálat és az információs ikon hiányzik.

Trükkös csalók pályáznak az OTP-sek pénzére
Klikk a képre!


A hamis (balra) felület és az eredeti (jobbra).


Értelemszerűen szigorúan tilos bármilyen adatot megadni az ilyen oldalakon, hiszen azt azonnal ellopják. Mielőtt a netbankunkba belépünk, mindenképpen győződjünk meg arról, hogy jó oldalon járunk, akár azzal, hogy még egyszer, a böngészősávba beírjuk a helyes webcímet.

Az adathalász-támadást jeleztük az OTP Banknak is.

Update:

A bank kommunikációs osztálya jelezte lapunknak, hogy egy külön aloldalon tájékoztatják az ügyfelket az adathalász esetekről, melyet itt lehet elérni.

Címlapfotó: Todoroff Lázár

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium