Biztosítási szerződések milliói szűnhetnek meg a Brexit után

2019. január 9. 09:01    
nyomtatás
 
A brit pénzügyi felügyelet úgy döntött, hogy az EU-s pénzügyi intézményeknél lévő brit szerződések a megállapodás nélküli Brexitet követően is változás nélkül élni fognak, de új szerződéseket EU-s biztosítók március 29. után már nem köthetnek, a még fennállókat pedig 15 éven belül le kell zárniuk - írja a Financial Times.

Save the date! Marcius 5-én lesz a Portfolio idei Biztosítás konferenciája!


A brit pénzügyi felügyelet (FCA) szerint egy megállapodás nélküli Brexit sem fogja negatívan érinteni az EU-n belül működő pénzügyi intézményekkel kötött több millió szerződését a briteknek, de egyes életbiztosítási vagy bizonyos derivatív ügyletekre vonatkozó szolgáltatásokat, az Egyesült Királyságban üzletelő EU-s intézményeknek öt éven belül le kell zárniuk.

Az EU-ban működő biztosítóknak 15 évük lesz arra, hogy lezárják vagy transzferálják szerződéseiket brit ügyfeleikkel. A brit felügyelet lépésével tehát az európai bankok, biztosítók és online pénzintézetek anélkül folytathatják a Brexitet követően is tevékenységüket az Egyesült Királyságban, hogy ezzel bármilyen brit törvényt megszegnének. Ugyanakkor március 29. után új szerződéseket már nem fogadhatnak be. A brit jegybank adatai szerint a brit háztartásoknak mintegy 16 millió élő biztosítási szerződése van EU-s intézményekkel.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium