Kivonul egy német biztosító Magyarországról, a Generali léphet a helyébe

2019. május 11. 09:05    
nyomtatás
 
Bejelentette a héten a Generali Biztosító a Gazdasági Versenyhivatalnál, hogy átvenné az Ergo Életbiztosító Zrt. életbiztosítási és az Ergo itteni fióktelepének nem-életbiztosítási szerződésállományát. Ezzel kivonulhat a magyar piacról a Münich Re viszontbiztosító érdekeltségében lévő német biztosító.


A Generali még április 2-án jelentette be, hogy megvásárolná a német Münich Re érdekeltségében lévő Ergo biztosító magyar és szlovák élet, nem-élet és kompozit biztosítási állományát, akkor alá is írták erről a szerződést az Ergo International AG-val, a vételi árat azonban nem közölték. A Generali a szándékát a Gazdasági Versenyhivatallal is közölte.

Az Ergo érintett biztosítóinak bruttó díjbevétele 2017-ben 20,6 millió euró volt, a tranzakció a Generali ígérete szerint nem lesz hatással az Ergo meglévő ügyfeleinek kötelezettségeire. Luciano Cirina, a Generali CEE Holding vezérigazgatója akkor közölte: az akvizíció jól illeszkedik a Generali régiós stratégiájába, amelynek folyományaként egyébként korábban Szlovéniában és Lengyelországban is vásároltak kisebb biztosítókat.

Az Ergo Életbiztosító Zrt. 2017-et 3,8 milliárd forintos díjbevétellel és 135 millió forintos veszteséggel zárta (a nem-életbiztosítási fióktelep adatait nem ismerjük), miközben a Generali a magyar biztosítási piac második legnagyobb szereplőjeként 132 milliárd forintos díjbevételt és 9,3 milliárdos nyereséget realizált.

Kivonul egy német biztosító Magyarországról, a Generali léphet a helyébe

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium