Előfizetői tartalom

Nyugdíjra gyűjtesz? Jó hírünk van, négy éve nem hoztak ennyit a pénztárak

Portfolio
Utoljára 2015 első negyedévében volt utoljára olyan, hogy annyi pénzt kerestek volna az önkéntes nyugdíjpénztárak a tagjaiknak, mint most. Az MNB friss statisztikája szerint az önkéntes kasszák az év első három hónapjában vagyonarányosan 3,54%-ot kerestek tagjaiknak, ami a tavalyi ínséges év után felüdülés lehet a nyugdíjra gyűjtőknek. Ennél is jobban szerepeltek a magánnyugdíjpénztárak, ahol a vagyonarányos befektetési tevékenység 4,26%-ot ért el.

Csökken a taglétszám az önkéntes kasszáknálAz idei első negyedévben 1,13 millió fő alá csökkent az önkéntes nyugdíjpénztárak tagjainak száma, egy év alatt ez közel 1%-os visszaesést jelent a létszámban. Mindeközben az új belépők száma az első negyedévben több mint 8 ezer főt tett ki.Ami érdekes, és ez már az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés