Előfizetői tartalom

Egyszerűen megdöbbentő, amit a magyarok a hitelekről gondolnak

Portfolio
Lehangoló eredményeket közölt a Magyar Nemzeti Bank egy friss felmérés alapján a magyar társadalom hitelekkel és kamatkockázatokkal kapcsolatos pénzügyi tudatosságáról. A magyarok fele például úgy tudja, ma magasabbak a hitelkamatok, mint 5 évvel ezelőtt. A felmérés eredményeinek fényében nem lehet csodálkozni azon, hogy a többség el se gondolkodik a hitelkiváltáson.

Hitelt vennél fel? Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum kalkulátorával! 2015-ben, amikor megtörtént a devizahitelek elszámolása és forintosítása, néhány hónapon keresztül kedvezményesen (csökkentett költségekkel) lehetett kiváltani a hitelt egy másik hitel felvételével. Akkor ezzel a lehetőséggel csak az adósok 1,5%-a élt. Az MNB idén január-februárban elvégzett egy 1000...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés