Előfizetői tartalom

Hitelkatasztrófa Magyarországon: 48 ezer elbukott lakás, milliós tömeg a BAR-listán

Portfolio
Kimerült a bedőlt lakásokat átvevő Nemzeti Eszközkezelő kerete és hasít a lakáspiac, így egyre inkább lakásárverés révén szabadulnak nem fizető adósaiktól a bankok. Az MNB ma közzétett adatai szerint az év első 3 hónapjában soha nem látott számú, 787 lakást kényszerértékesítettek a bankok. Hiába csökkent 6,1%-ra a 90 napon túl késedelmes lakossági hitelek aránya március végére, nem a törlesztőképesség javult ekkorát: a követeléskezelőknek eladott hitelekkel együtt a súlyos késedelemben lévő lakossági hitelek aránya becslésünk szerint még mindig 15% körül jár. A jegybank szerint a szociális problémakör jogszabályi és költségvetési eszközökkel lenne kezelhető.

Most vennél fel hitelt? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!Ma megjelent az MNB első negyedéves statisztikája a bankszektorról is, amelyből kiderült: 160 milliárd forintos profitot értek el három hónap alatt a hitelintézetek. Erről itt írtunk:Kapcsolódó cikkünk2018.06.15Friss adatok: bivalyerősen kezdték az évet a magyar bankokLátszólag jelentős javulást mutatnak az MNB...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés