Előfizetői tartalom

Lakásvásárlás: még elcsíphetők a 3% alatti hitelek

Portfolio
Érdekesen alakultak a lakossági hitelek referenciahozamai az elmúlt hónapokban. A piaci mozgások eredményeként ha valaki most szeretne felvenni 10 millió forintot 20 évre használt lakás vásárlás céljából, akkor jellemzően havi 52 ezer és 66 ezer forint közötti törlesztőrészlettel kalkulálhat, kamatperiódustól függően. A Pénzcentrum kalkulátora alapján összegyűjtöttük a legjobb ajánlatokat.

A hazai lakáshitelek kamatszintjét rövid (legfeljebb 1 éves) kamatperiódusú hitelek esetében a BUBOR-hoz, hosszabb (legalább 3 éves) kamatperiódusú hitelek esetében pedig a BIRS-hez vagy az ÁKK-hozamokhoz kötik, ritkább esetben a teljes futamidőre fixálják. Az új kamatperiódusban az új kamatot a fordulónapot megelőző hónap utolsó munkanapja előtt 2 nappal érvényes referencia-kamatlábhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés