Előfizetői tartalom

MNB: túlzott eladósodás veszélyének tette ki számos ügyfelét a Provident

Portfolio
Ötvenmillió forintnyi bírságot szabott ki a Provident Pénzügyi Zrt.-re a jegybank a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató meghatározására és felső korlátjára, az ezzel kapcsolatos ügyfél-tájékoztatásra, illetve a Központi Hitelinformációs Rendszerbe történő adatszolgáltatásra vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt. A JTM szabályok megsértése huzamosabb időn át a túlzott eladósodás veszélyének tette ki az ügyfeleket.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) célvizsgálatot végzett a Provident Pénzügyi Zrt.-nél (Provident Zrt.) a jövedelemarányos törlesztőrészletre (JTM), illetve a Központi Hitelinformációs Rendszerre (KHR) vonatkozó előírások, továbbá a lakossági ügyfelek hitelképességének vizsgálatára és a hitelszerződést megelőző fogyasztói tájékoztatásra vonatkozó jogszabályok betartásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés