Nem fizetett az autóhiteles, most bánhatja

2018. július 9. 08:58    
nyomtatás
 
Másodfokon még nyert, a Kúrián viszont már alulmaradt az a devizahiteles, aki az elszámolási törvényre, azon belül is az egyoldalú szerződési kikötések tisztességtelenségére hivatkozva 2014 júliusában beszüntette hitele törlesztését, mondván, túlfizetése van a bank felé - írja a napi.hu.


2009-ben 5,2 millió forint összegű devizahitelt vett fel egy Mercedes vásárlására az illető, aki miután értesült az elszámolási törvény egyoldalú szerződési kikötésekre vonatkozó rendelkezéséről, a tisztességtelen szerződési feltétel nyomán keletkezett túlfizetésre hivatkozva beszüntette hitele törlesztését.

A jogszabályoknak megfelelően a bank ezért a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív listájára helyezte a minimálbér összegét meghaladó 3 hónapos késedelme miatt az adóst. A hitelfelvevő ezt a lépést megtámadta a bíróságon, mondván, tisztességtelen szerződési feltételek alkalmazása miatt neki túlfizetése van, és a bank tartozik neki.

Az elsőfokú és másodfokú bíróságon is nyert az adós, előbbi indoklása szerint a szerződés már a megkötésekor részlegesen érvénytelen volt, ezért a referenciaadatok átadására vonatkozó feltételek nem álltak fenn.

A Kúria szerint azonban a törlesztés felfüggesztése jogellenes volt, ráadásul az elszámolt túlfizetéssel együtt is még több mint 3 millió forint maradt az adós tartozása - írja a napi.hu.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium