Előfizetői tartalom

Már több ezer ember ültetett chipet a bőre alá - Eljött a rettegett új világrend?

Több ezer ember ültetett chipet a bőre alá, ami valóságos rémálom lehet egyes jogvédők, összeesküvéselmélet-hívők és mélyen vallásosak számára. Az eddig beültetett chipek egyelőre ártalmatlanok: csak céges büfékben lehet velük fizetni, ajtókat lehet kinyitni és vonatjegyet lehet ellenőriztetni, később pedig jó eséllyel kártyás- és mobilfizetést helyettesítő eszközként is lehet majd őket használni. Bár igaz, hogy állítólag egyelőre nem alkalmasak GPS-es megfigyelésre az emberbe ültethető RFID-chipek, azért nem biztos, hogy teljesen veszélytelen a technológia.

Hűha, chipelteti magát a lakosságNagy vihart kavart, hogy Svédországban már több mint háromezer ember döntött úgy, hogy mikrochipet ültet a bőre alá, mellyel lényegében a telefonokat mellőzve digitális szolgáltatások sokaságát érheti el. Ilyenek például: érintéses fizetés, kulcsok és jelszók kiváltása, bérletek helyettesítése. Ezek a chipek egyelőre NFC-s (Near...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés