Előfizetői tartalom

Külön iparág épül a fiatal egyetemistákra - Milliárdokat érhetnek az ötleteik

Portfolio
Egyre több tőkealapkezelő fektet komoly energiát abba, hogy felkarolja a tehetséges, fiatal feltalálókat. Mára már külön intézményrendszer alakult ki az egyetemeken és kutatóintézeteken belül a tehetséges fiatalok anyagi és technológiai támogatására. A Portfolio és a HVCA közös befektetési konferenciáján szó volt arról is, hogy egyre nagyobb szerepet kapnak a magántőkalapkezelők is a régióban és Magyarországon a tőkekihelyezésben.

A konferencia utolsó szekciójának egyik panelbeszélgetésén a magántőkealapok jelenlegi helyzetéről és jövőjéről volt szó a régióban: Robert Manz, az Enterprise Investors szenior tanácsadója beszélt arról, hogy pár éve még senki nem tudta a régióban, mi az, hogy magántőke. A 2004-es EU-csatlakozást követően azonban egyre több magántőkealap jelent meg a kelet-közép-európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés