Megugrott az Equilor profitja, 219 millió forintos osztalék jöhet

2019. május 16. 09:31    
nyomtatás
 
Az Equilor bevételei és profitja is nőtt tavaly 2017-hez képest, a befektetési szolgáltató 219 millió forint osztalékot fizethet a tavalyi eredménye után.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A befektetési szolgáltatási tevékenység bevételei a 2017-es 2,98 milliárd forintról közel 2 százalékkal 3,04 milliárd forintra emelkedtek, ezen belül a belföldről származó bevétel 2,51-ről 2,49 milliárd forintra csökkent, az Európai Unióból származó bevételek viszont 476-ről 548 millió forintra nőttek. A pénzügyi műveletek bevételeit is tartalmazó összes bevétel 3,11-ről 3,16 milliárd forintra emelkedett.

Megugrott az Equilor profitja, 219 millió forintos osztalék jöhet


Az adózott eredmény a bevételeknél jóval nagyobb mértékben emelkedett, viszont az is látszik, hogy a bevételek közel 57 millió forintos növekedése nem ment át egy az egyben az adózott eredmény sorig, ott csupán 29 millió forint a növekedés. Több költségsoron is csökkenés látszik a 2018-as számok alapján, az igénybevett szolgáltatások (pl. hirdetés, reklám, telekommunikációs és informatikai költségek stb.) költségei 468-ról 428 millió forintra csökkentek, pénzügyi műveletek eredménye soron is több mint 12 millió forinttal kisebb lett a mínusz, és a személyi jellegű költségek is csökkentek, 875-ről 867 millió forintra, ami részben annak tudható be, hogy az állományi létszám 80-ról 72 főre csökkent, és a bérjárulékok is csökkentek.

Nem minden költség csökkent, a pénzintézeti különadó összege 106-ról közel 140 millió forintra nőtt, a csökkentő tételek (kártalanítási alap által kiszabott befizetési kötelezettség összege) után az Equilor tényleges különadó fizetési kötelezettsége közel 108 millió forint volt. A szolgáltató a Befektető-védelmi Alap tagja, amely javára a 2018-ban 32,2 millió forint éves tagdíjat fizetett, ezen felül az Equilor a 2014-ben létrejött Szanálási Alap tagja, mely javára tavaly 1,3 millió forint tagdíjfizetést teljesített, a Kárrendezési Alapba pedig 31,9 millió forintot fizetett be.

Az adózott eredmény tavaly 15,3 százalékkal 219,3 millió forintra emelkedett.

Megugrott az Equilor profitja, 219 millió forintos osztalék jöhetAz Equilor igazgatóságának közgyűlés elé terjesztett javaslata alapján a 2018-as üzleti év eredménye után fizetendő osztalék összege 219,2 millió forint, vagyis az Equilor a tavalyi eredményt szinte teljes egészében kiveszi osztalékként.

Megugrott az Equilor profitja, 219 millió forintos osztalék jöhet


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium