Panaszkodnak a gazdagok: a pénzügyi problémák a mentális egészségüket veszélyeztetik

2019. június 14. 20:37    
nyomtatás
 
Még a vagyonosnak mondható amerikaiakat is aggasztják a pénzügyek. Olyannyira, hogy elmondásuk szerint nemcsak mentális, hanem fizikai egészségükre is kihat a pénzügyeik miatti aggódás - írja a Bloomberg a Bank of America felmérésére hivatkozva.


A felmérés több mint ezer vagyonosabb amerikai bevonásával készült, a válaszadók 59%-a mondta azt, hogy a pénzügyi gondok hatással vannak mentális egészségükre, míg 56% a fizikai egészsége miatt aggódott. A megkérdezettek között a fiatalabbak és a Z-generációsok a pénzügyi problémák nagyobb hatásáról számoltak be, mint az X-generációs fiatalok és a baby boomerek.

Aggodalmak ide vagy oda, a Z-generációs fiatalok 44%-a, az ezredfordulós fiatalok pedig 48%-a gondolja úgy, hogy egy napon dollármilliomos lesz.

A felmérésből többek között kiderül az is, hogy sok amerikai igyekszik javítani pénzügyi helyzetén, a megkérdezettek 45%-a dolgozik azon, hogy javítsa hitelbesorolását a bankban, 43%-uk igyekszik megszabadulni a hitelkártya-tartozásától, 35% pedig vészhelyzeti alap felállításán dolgozik.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium