Előfizetői tartalom

10 év után zárta le az EU a spanyolok elleni túlzott deficit eljárást

Portfolio
Az Európai Tanács ma lezárta a túlzotthiány-eljárást Spanyolország esetében, megerősítve, hogy az ország a GDP 3%-ában meghatározott uniós referenciaérték alá csökkentette a költségvetési hiányt. Az eljárás még 2009 februárjában indult el az ország ellen, azaz évtizedes folyamat zárult le és ezzel Spanyolország átkerült a Stabilitási és Növekedési Egyezmény megelőző (preventív) ágába, így más szankciós szabályok vonatkoznak rá.

A Tanács ezzel hatályon kívül helyezte a Spanyolországban fennálló túlzott hiányról szóló, 2009. áprilisi határozatát. E lépéssel az utolsó ilyen eljárás zárult le: a továbbiakban egyetlen tagállam sem áll túlzotthiány-eljárás hatálya alatt. A 2010-11-es időszakban, az euróövezeti válság csúcsán 24 tagállammal szemben folyt eljárás. Az Európai Unió működéséről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés