Előfizetői tartalom

Az idén már 17%-kal drágult az olaj

Portfolio
Továbbra is igen jelentős ingadozást mutat az olajár, a piaci árszintet leginkább befolyásoló tényező az amerikai készletek mellett az orosz exportkorlátozás esetleges meghosszabbítására vonatkozó találgatás. Míg a hét legelején az árszint a korlátozások megszüntetésére vonatkozó spekulációra esett, addig tegnap már az OPEC főtitkárának hitt a piac, és az árak 3%-kal emelkedtek.

Ali Rodriguez, az OPEC főtitkára egy nyilatkozatában erős megggyőződésének adott hangot azzal kapcsolatosan, hogy Oroszország a félév végéig meghosszabbítja önként vállalt exportkorlátozását. Az igen mérsékelten növekvő világgazdasági aktivitás illetve az ehhez kapcsolódó energiaigény egy esetlegesen számottavően bővülő olajkínálattal az olaj és az ehhez kapcsolható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés