Előfizetői tartalom

Ecostat: visszafogott növekedés, mérsékelt vállalati optimizmus

Portfolio
A dekonjunktúra utáni erőteljes boom nem valószínűsíthető - áll az Ecostat legfrissebb havi jelentésében. Stabil vagy ugrásszerű növekedésről korántsem lehet beszélni, hiszen az EU-ban is inkább lefelé korrigálják az éves GDP prognózisokat az elemzők. A magyar gazdaság idei növekedése 3.6-3.8% körül alakulhat. A múlt évhez képest elsősorban a beruházásoknál várható élénkülés, míg a lakossági fogyasztás dinamikája némileg csökkenhet. Az exportnövekedés tovább lassul.

Az EU-ban 2002-ben 3 százalék körüli bővüléssel számolnak. Az Európai Központi Bank elnöke ezt elsősorban a belföldi kereslet élénkülésére alapozza. Az eltérések azonban az unión belül is jelentősek, a hazánkkal szoros külkereskedelmi kapcsolatban álló Németországban például mindössze 1 százalék körüli növekedést prognosztizálnak. Az elmúlt hetekben-hónapokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés