Előfizetői tartalom

Meghiúsulhat az Európai Unió bővítése

Portfolio
Az Európai Bizottság (EB) szerint jelentősen csúszhat a csatlakozni szándékozó országok felvétele az Európai Unióba, ha Írországban az ősszel megismétlődő népszavazáson ismét elvetik a nizzai szerződést. Jean-Christophe Filori, az EB szóvivője szerint ha az írek ismét nemet mondanak, komoly problémák merülhetnek fel az EU bővítésével kapcsolatosan - közölte a Bloomberg.

"Világos veszély, hogy a bővítés számára megnyílt lehetőség ablaka bezárul" - fogalmazott Günter Verheugen, az EB bővítési ügyekben felelős biztosa a Világgazdaság szerint. Európa-szerte erősödnek a jobboldali, populista mozgalmak, melyek többségükben ellenzik az unió bővítését (ezt mutatták a legutóbbi parlamenti választások is több uniós országban is). Verheugen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés