Előfizetői tartalom

MSZP: több ponton változtatásra szorul a Széchenyi-terv

Portfolio
Nem EU-konform a Széchenyi-terv támogatáspolitikája, emiatt jó néhány változtatás szükséges annak érdekében, hogy a magyar támogatáspolitika ne akadályozza az Európai Unióba történő belépést - közölte a Világgazdaság az MSZP szakértői által készített koncepcióra hivatkozva. Az MSZP-s munkaanyag szerint a Széchenyi-terv forrásainak több mint ötven százalékánál komoly gondok vannak a felhasznált pénzek EU-konformitásával.

A támogatásoknál az egyik legnagyobb hiba, hogy a források egy részét működési költségre adják oda, miközben az uniós elvek szerint ehhez támogatás nem nyújtható. Emellett jelentős a pályázaton belül az úgynevezett kivételek, egyedi elbírálások száma, melyeket meg kell szüntetni, illetve az unió által is elfogadott kivételek esetében egyértelműen meg kell határozni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés