Előfizetői tartalom

Ötödik napja esik az olajár

Portfolio
Ötödik napja esik az olajár, miután Oroszország már a múlt héten bejelentette, hogy a harmadik negyedévben 15%-kal növeli kivitelét, illetve a legfrissebbb adatok szerint a korábban sztárjkok által akadályozott export is az OPEC által meghatározott kvóta felett folyik Venezueláben. Piaci vélekedések szerint a növekvő kínálat hatására mind az európai gazdaságok, mind az USA olyan szintre tölthetik készleteiket, mely megfelelő biztonságot nyújthat a nyári csúcsszezonra iletve kisebb rendkívüli eseményekre is.

Oroszország mellett Norvégia is jelezte a múlt héten, hogy a harmadik negyedévben már növeli exportját. Összességében tehát a világ 10 legnagyobb exportőre közül három mutat egyértelmű hajlandóságot a kitermelés növelésére. Az USA üzemanyagkészletei 2.9%-kal állnak magasabban mint egy évvel korábban, mely szintén jelzi, hogy a nyári csúcsszezonra megfelelő mértékű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés