Előfizetői tartalom

Soros György: a pénzügyi piacok instabilitása

Portfolio
Az amerikai pénzügyi válság okairól, következményeiről, a kapitalizmus fogalmának újragondolásáról fejtette ki nézeteit Soros György a The New Republic folyóirat szeptemberi számában. Az esszéből a HVG közölt részleteket, melyből mi is idéznénk néhány tanulságos gondolatot. Elöljáróban néhány gondolatindító kijelentés Sorostól: a pénzügyi piacok nem feltétlenül törekszenek egyensúlyra, illetve többszörös egyensúly létezhet; a profit abszolutizálása igen komoly káros következménnyel jár; az egyéni és közösségi érdekek sokszor ellentmondóak, a smith-i gondolatok, a laissez fair elv alkalmazása a pénzügyi piacok irányításában komoly konfliktusokat eredményez.

Nem tanulunk.... Az amerikai részvénypiacok komoly korrekción mentek át az elmúlt időszakban, a folyamatok vége azonban továbbra sem látszik. A pénzügyi botrányok egész Amerikát felháborították. Soros szerint csodálkozásra semmi ok, legfeljebb azon lehet csodálkozni, hogy oly sok fellendülés-visszaesés ciklus után még mindig nem értjük a piacok működését. A pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái