Előfizetői tartalom

ECOSTAT: közelíteni fog egymáshoz a fiskális és monetáris politika

Portfolio
Az ECOSTAT Gazdaságelemző és Informatikai Intézet legfrissebb felmérése szerint a 2002. év végén növekvő belső és külső hiány több kockázati tényezőt is erősít az elkövetkező évre. A gazdaság dinamizálása, és vele egyidejűleg az infláció kordában tartása érdekében 2003-ban a monetáris és fiskális politika szoros összehangoltsága szükséges. A néhol túlzón szigorú pénzpolitika és az időlegesen fellazult költségvetési politika nyilvánvalóan közelíteni fog egymáshoz.

A világgazdaságban továbbra sem mutatkoznak az élénkülés jelei. A reálgazdasági területek gyenge teljesítményei, és a pénzügyi kondíciók egyidejű romlása árnyalt gazdaságpolitika alkalmazását teszi szükségessé mind Európában, mind az Egyesült Államokban. Az Európai Unió gazdasági növekedése a második negyedévben ugyan meghaladta az első negyedévi 0.3 százalékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés