Előfizetői tartalom

Kiugróan magas adóterhek Magyarországon - regionális összehasonlítás a csatlakozó országok között

Portfolio
Kifejezetten magas adókulcsok érvényesülnek Magyarországon közép-kelet-európai összehasonlításban - állapított meg egy KPMG tanulmány, mely a BBJ felkérésére készült. Különösen jelentős az eltérés az átlagtól hazánkban a személyi jövedelemadó legfelső kulcsához tartozó jövedelemszintet, az ÁFÁ-t és a helyi adót tekintve. Átlagnál lényegesen alacsonyabb adókulcs csak a társasági adó vonatkozásában mutatható ki. Kérdés, hogy a csatlakozást követően - illetve a hazai költségvetési pozíció némi javulásával - közeledhet-e a magyar adóztatási gyakorlat a többi csatlakozó országban tapasztalható gyakorlathoz.

Személyi jövedelem adó területen a jövő évben bekövetkező 2%pontos alsó és felső határ csökkentést követően a sáv elhelyezkedését tekintve még ki lehetne jelenteni, hogy Magyarország nem tér el jelentősen az átlagtól. Mindazonáltal, amennyiben a legfelsőbb adókulcshoz tartozó jövedelemre vetünk egy pillantást, úgy már igen jelentős eltérés állapítható meg;...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés