Előfizetői tartalom

EVA: a nyerő adózási forma

Portfolio
10 milliárd forint egyszerűsített vállalkozói adót (eva) fizettek be az adózók a harmadik negyedévben - derül ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) legfrissebb adataiból. A pénzügyi kormányzat arra számít, hogy az év végéig az eredeti előirányzat (16 mrd Ft) kétszerese - 32-33 milliárd forint - folyik be az új adónemből.

A harmadik negyedévi befizetési határidő most járt le. Az APEH legfrissebb - az október 17-ei, pénteki állapotokat rögzítő - adatai szerint a magyarországi evás vállalkozók illetve vállalkozások összesen 10 milliárd forintot fizettek be.Az evából a tervezett költségvetési bevétel - az egész esztendőre - 16 milliárd forint volt. Ez az előirányzat már július végére túlteljesült....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés