Előfizetői tartalom

Elfogadták a 25%-os telek ÁFÁ-t - az első piaci vélemény

Portfolio
A Parlament tegnapi ülésén elfogadták a Pénzügyminisztérium egy hónappal ezelőtt nyilvánosságra került javaslatát az építési telkekre bevezetendő áfáról. A tegnapi ülésen - a szakmai szövetségek hetek óta tartó tiltakozása ellenére - a tervezett módosítás legradikálisabb szcenáriójára mondtak igent, miszerint már 2004. január elsején bevezetik a módosítást, ráadásul a lehető legmagasabb, 25%-os áfaterhet kiróva a telkekre - véli az Otthon Centrum, a BigGeorge's csoport tagja.

Míg az októberi bizonytalan időszak alatt még elmaradt a vásárlási láz - amire magyarázat lehet, hogy az elmúlt másfél évben már kétszer ijesztettek rá a potenciális vevőkre -, a mostani, immár elfogadott változtatás hatására jelentős év végi roham várható a lakáspiacon. Bár a tényleges vásárlásokban valóban nem volt látható jelentősebb élénkülés az amúgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés