Előfizetői tartalom

Egykulcsos SZJA hazánkban is?

Portfolio
A PM tegnapi közleménye szerint az adó- és járulékrendszer továbbra is rendkívül bonyolult, és legfőbbképp túlzott adminisztrációs terveket ró az adófizető polgárokra és vállalkozásokra, ezért a Pénzügyminisztérium tavasszal olyan törvénycsomagot készít elő, amelynek célja kifejezetten az adózási rendszer egyszerűsítése, az adminisztráció csökkentése.

A tervezet elkészítését megkönnyíti, hogy a pénzügyminiszter Civil Adótanácsadó Testülete már eddig is sok hasznos javaslatot tett ezen a területen. A Világgazdaság írása szerint egyes adók akár gyökeresen is megváltozhatnak, bár a konkrét munka ezen a téren egyelőre még nem indult meg. Az SZJA táblában további egyszerűsödés várható azonban, s az sem elképzelhetetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés