Előfizetői tartalom

Kuncze és Lendvai az alanyi vs. rászorultsági alapú szociálpolitikáról, a jóléti ellátó rendszerek átalakításáról

Portfolio
Kuncze Gábor tegnapi sajtótájékoztatóján szorgalmazta a rászorultsági alapon működő szociálpolitikát, az adók csökkentését, valamint az egészségügyi és a közigazgatási reform felgyorsítását. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője közleményben reagált a Kuncze által mondottakra, kijelentve, hogy az MSZP szociálpolitikájának középpontjában nem az alanyi jogosultság áll, ezt a párt nem tartja kizárólagos formának, "de nem tenné kizárólagossá a csak rászorultság alapján járó juttatásokat sem"

- tudósított az MTI. Kuncze a jóléti ellátó rendszerek reformjának szükségességéről. Az SZDSZ elnöke szerint a konzervatív és a szocialista szociálpolitika is "megbukott". Egy szociológiai tanulmányra hivatkozva közölte, 1998 és 2002 között "a szegények szegénysége" megnőtt, és tovább folytatódott a társadalom kettészakadása is. Kuncze Gábor rámutatott: a szocialisták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés