Előfizetői tartalom

László Csaba: hibákról, eredményekről, egyensúlyról, saját jövőjéről

Portfolio
László Csaba volt pénzügyminiszter tegnap este Friderikusz Sándorral beszélgetett. Az interjú első része elsősorban a miniszter kényszerű távozásának okait kívánta firtatni. László Csaba a politikusokra jellemző diplomáciát mellőzve teljesen korrekten kijelentette, hogy a miniszterelnökkel folytatott beszélgetéséről szerinte nem illik részleteket a nyilvánosságra hozni. László Csaba elismerte, hogy nem önként állt fel a bársonyszékből. A távozás egyetlen indokaként László Csaba azt fogalmazta meg, hogy nem sikerült megtalálni az egyensúlyt az MNB-Piac-Politika háromszögében.

A volt pénzügyminiszter elismerte, hogy visszatekintve a saját munkájában lát hibákat; ilyen például a nyári sáveltolás (melynek következményeit nem teljes körűen látta előre), továbbá rossz volt a belső információ áramlás, mely a fő okává vált a decemberi hiány rossz előrejelzésének. A belső információ áramlásban meglévő problémák feltárása elindult, s...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés