Előfizetői tartalom

Globális fellendülést vár az ING vezető stratégája

Portfolio
Globális fellendülést vár az idei évtől Mark Cliffe, az ING vezető stratégája. A szakértő a bank budapesti részlegében értékelte a világgazdaság kilátásait. A világgazdaság motorja továbbra is az USA lehet, ugyanakkor az egyre jelentősebb eladósodottság, a terrorizmus rejt bizonyos kockázatokat. Fokozatos, bár az USA dinamikájától elmaradó élénkülés várható az euró-zónában és Japánban is. Gyors kamat- illetve hozamemelkedésre sem az euró-zónában, sem az USA-ban nem kell számítani, ugyanakkor az elmozdulás iránya mindkét régióban felfelé mutat majd. AZ USA-ban a hozamok várhatóan jobban emelkednek majd, de az emelkedést az ázsaia országok vételei korlátozhatják. A részvénypiacokkal kapcsolatosan általános volt az optimizmus, ez az eszközcsoport a tavalyi jó teljesítmény után az idei évben 10% körüli hozamot hozhat.

Gyorsuló növekedés. Az idei évben a GDP bővülése az USA -ban meghaladhatja a 4%-ot. A növekedés körülményei igen kedvezőek: a fiskális politika ösztönző, a kamatszint alacsony, a dollár gyengül, a gazdaságpolitikai retorika szintén növekedéspárti. Cliffe érdekes összehasonlítást tett az USA és az euró-zóna között a gazdaságpolitika növekedésösztönző hatásait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés