Előfizetői tartalom

Ha mérséklődik az ázsiai óriás étvágya...

Portfolio
A kínai kormány eltökélt szándéka, hogy lefékezze a több szakértő szerint is túlfűtötté vált ázsai ország gazdasági növekedését. A múlt heti legfrissebb gazdasági adatok egy része már tükrözte azt, hogy egyes szektorokban érezhető a lassulás. A világpiaci keresletben is érezhető súlyú Kína csökkenő nyersanyagkereslete az eddigi vélemények szerint akár számottevő mértékben fékezheti az elmúlt időszakban igen dinamikus növekedést mutató nyersanyag- és fémárakat. A Financial Times cikke ettől eltérő véleményket közöl.

Már látszanak a megtorpanás jelei. A kínai statisztikai hivatal múlt heti adatai szerint az ipari termelés májusban 17.5-kal haladta meg a tavaly májusi szintet, ami az utóbbi hét hónap legalacsonyabb növekedési ütemétjelentette. Az acél-, autó- és iparcikktermelés is visszaesést mutatott májusban. További figyelmeztető jelként szolgálhat az ipari és építőipari beruházások...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái