Előfizetői tartalom

Vitaest az árfolyamnyereség-adóról: a PM és a BÉT érvei az adónem bevezetése mellett/ellen (Bankárképző-Portfolio Klub)

Portfolio
A tegnapi napon késő délután került sor a Bankárklub és a Portfolio Klub közös szervezésében az árfolyamnyereség adóról folytatott vitaestre a Nemzetközi Bankárképző Központban. A vitaest meghívott vendégei a tőzsde oldaláról Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT elnöke, a Pénzügyminisztérium oldaláról Dr. Juhász István, a Költségvetési bevételekért és számvitelért felelős helyettes államtitkár titkárságának főosztályvezetője és Bartal Róbert tőkepiaci ügyekért felelős osztályvezető voltak, a független szakmai oldalt pedig a vita során László Csaba a KPMG adó részlegének partnereként képviselte.

Mi következik abból, hogy a magyar lakosság hosszútávú megtakarításai elhanyagolható mértékűek?. A vita első részében a feleket a készpénz és látraszóló betét által dominált torz magyarországi megtakarítási szerkezetet és a részvény alapú megtakarítások nemzetközi összehasonlításban is példátlanul alacsony arányát bemutató grafikonokkal és táblázatokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés