Előfizetői tartalom

Vitaest az árfolyamnyereség-adóról: a PM és a BÉT érvei az adónem bevezetése mellett/ellen (Bankárképző-Portfolio Klub)

Portfolio
A tegnapi napon késő délután került sor a Bankárklub és a Portfolio Klub közös szervezésében az árfolyamnyereség adóról folytatott vitaestre a Nemzetközi Bankárképző Központban. A vitaest meghívott vendégei a tőzsde oldaláról Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT elnöke, a Pénzügyminisztérium oldaláról Dr. Juhász István, a Költségvetési bevételekért és számvitelért felelős helyettes államtitkár titkárságának főosztályvezetője és Bartal Róbert tőkepiaci ügyekért felelős osztályvezető voltak, a független szakmai oldalt pedig a vita során László Csaba a KPMG adó részlegének partnereként képviselte.

Mi következik abból, hogy a magyar lakosság hosszútávú megtakarításai elhanyagolható mértékűek?. A vita első részében a feleket a készpénz és látraszóló betét által dominált torz magyarországi megtakarítási szerkezetet és a részvény alapú megtakarítások nemzetközi összehasonlításban is példátlanul alacsony arányát bemutató grafikonokkal és táblázatokkal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái