Előfizetői tartalom

2005: 6,500 fős létszámleépítés az állami szférában

Portfolio
6,500 főve kevesebb állami alkalmazott dogozik majd a jövő évben, ami mintegy 2.5%-os létszámleépítésnek felel meg - derül ki a költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott részletes indoklásból. Az indoklás alapján az is kiderül, hogy mely tárca jár jól, és melyik tárca kap kevesebbet 2005-ben az idei évhez képest. A Népszabadság információi szerint a részletes indoklás az állami szféra létszámának 2.5%-kal való csökkentését tartalmazza, ami mintegy 6,500 embert érinthet. A minisztériumok jövő évi tervezett forrásának bemutatása során látszik, hogy néhány területen lényegesen visszaesik a kiadási oldal, ugyanakkor átütő változásokról nem beszélhetünk a szigor továbbra sem egyértelműen a minisztériumokat, hanem a felügyeletük alá tartozó intézményeket érinti.

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) jár a legjobban jövőre, mely 33.4 százalékkal nagyobb, azaz 19.4 milliárddal több költségvetési keretből gazdálkodhat jövőre az ideinél. A növekményből a tárca mellett a hozzá tartozó intézmények (a nemzetbiztonsági szolgálatok, vagy az Országos Sporthivatal) és az általa támogatott alapítványok, közhasznú társaságok is részesednek.A...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái