Előfizetői tartalom

Járai nyilatkozata nem befolyásolta az elemzőket: 50 bp-os lehet a mai kamatcsökkentés

Portfolio
A ma délelőtt általunk megkérdezett 2 elemző, és egy alapkezelő egyikének sem változott a véleménye a mai Monetáris Tanács kamatdöntésével kapcsolatban a tegnapi Járai Zsigmond nyilatkozat hatására: továbbra is 50 bp-os kamatcsökkentésre számítanak. Így a jegybanki alapkamat 9.50%-ra mérséklődhet holnaptól. A döntés 14:00-kor válik ismertté. A mai döntéssel kapcsolatban Barcza Györgyöt, az ING Bank elemzőjét, Forián Szabó Gergelyt, a CA-IB alapkezelőjét, és Vojnits Tamást, az OTP Bank elemzőjét kérdeztük. Véleményüket abc-sorrendben közöljük.

Kapcsolódó cikkünk2004.12.20 08:22 Járai: már összeomlott volna a magyar gazdaság, ha... Barcza György (ING Bank). A szakértő elmondta, hogy a tegnapi Járai Zsigmond nyilatkozat nem változtatott a véleményén, továbbra is 50 bp-os vágást vár, majd hozzátette, hogy Járainak is csak egy szavazata van a Monetáris Tanácsban. Nem jelentett az elemző szerint újdonságot az államadósság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés