Előfizetői tartalom

Regionális makrokitekintő 2005-re: mire számít a Dresdner Kleinwort Wasserstein? (1. rész)

Portfolio
A londoni city egyik meghatározó bankjának, a Dresdner Kleinwort Wasserstein-nak (DrKW) regionális kitekintője szerint idén a kelet-közép-európai régió is megérezheti a nyugat-európai gazdaságok lassulásának hatásait, ezzel párhuzamosan az infláció a legtöbb országban csökkenhet, de néhány ország esetében kihívást jelenthet. 2005-ben a külső egyensúly a legtöbb országban romolhat. A DrKW 11 országra kiterjedő elemzéséből 7 országot emelünk ki rövid bemutatásra (Bulgária, Csehország, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia és Törökország). A magyar gazdasággal kapcsolatos várakozásokat néhány nappal ezelőtt már megismerhettük a Citigroup és a JP Morgan szemszögéből. Az áttekintés terjedelmére való tekintettel ma csak a román, a bolgár és a lengyel részeket közöljük, míg holnap ismerhetik meg olvasóink a cseh, a szlovák, a török és az orosz prognózisok tartalmát.

Az elmúlt hetekben - jórészt az adóreformja miatt - ismét gyakori beszédtémává vált Szlovákia, ezért érdemes északi szomszédunkat két szemszögből is megvizsgálni, ezért a holnapi részben a DrKW mellett az Erste Bank szlovák országtanulmányát is segítségül hívtuk a várható folyamatok érzékeltetése céljából. Egy kis előzetes összefoglaló. A DrKW bank szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés