Előfizetői tartalom

Bihari Péter: "Hogy milyen monetáris politikát képviselek? - Nem tudom..."

Portfolio
A Monetáris Tanács tagjelöltje kifejtette, bízik benne, hogy "lecsillapodnak azok a közéleti viharok, amelyek a bővítés körül most tapasztalhatók". Bihari a címben általa is feltett kérdésre úgy válaszolt: "nem tudom, semmilyet sem képviselek". Bihari elmondta, hogy a jegybank által deklarált célokkal teljes mértékben egyetért, azaz elsősorban a nemzeti fizetőeszköz stabilitásának védelmével. Bihari szerint egyértelmű ezen kell fáradoznia az MNB-nek. Egy másik szövegkörnyezetben kifejtette, hogy a magyar gazdaságnak exportorientált pályán kell haladnia, mely a statisztikai adatok alapján teljesült az elmúlt időszakban.

Bihari szerint szükség van a fiskális politika hitelességének erősítésére, ez pedig azon is múlik, hogy a 2005-ös költségvetési számok teljesüljenek. "Még korai lenne "vészmadárkodni" a tegnap közzétett januári adatok alapján", Bihari szerint nyugtalanító, hogy mind a bevételi, mind a kiadási oldal túllépte az előirányzott mértékeket.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái