Előfizetői tartalom

Sávszélig mehet a forint - hatalmas opciók a 240-es szintnél! (3.)

Portfolio
Az elmúlt napokban nagyobb külföldi szereplők hatalmas összegekkel egyre lejjebb tolták a forint/euró árfolyamot, a tranzakciók mögött feltehetően opciós ügyletek állnak, melyek nagy valószínűséggel a 240-242 közötti sávnál lehetnek, és a 240-es szintnél hatalmas összegek állhatnak. Elképzelhető, hogy a hivatalos kereskedésen kívüli órákban kilép a forint az intervenciós sávból (240.01-324.71 Ft/euró), de ezek csak technikai jellegű tranzakciók következményei - mondta el a portfolio.hu érdeklődésére Herháger András, a WestLB treasuy főosztályvezetője a piacon uralkodó folyamokról.

"A 242-es szint már holnap meglehet". eurhufcomp A forint/euró jegyzések 12:55-kor 243.0-243.25-nél álltak, ami az intevenciós sávban csaknem -14%-os forintpozíciót jelent. A szakértő elmondása szerint az elmúlt napokban a forint fokozatos erősödése mögött nagyobb külföldi szereplők megbízásai állnak, akik feltehetően "opciós pozícióikkal folyamatosan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái