Előfizetői tartalom

2%-kal bővült tavaly az euró-zóna GDP-je (2.)

Portfolio
Az Eurostat első becslése szerint a tavalyi negyedik negyedévben 1.6%-kal nőtt éves, míg 0.2%-kal negyedéves alapon a 12 tagú euró-zóna GDP-je. A 25 tagú Európai Unió esetében ezek a számok 0.3%-ot, illetve 1.9%-ot jelentenek. Az adatok tükrében az euró-zóna GDP-je 2004-ben 2%-kal, az Európai Unióé 2.3%-kal bővült. A statisztikai hivatal szintén ma tette közzé a januári termelői árindex adatokat: eszerint az év első hónapjában a termelői árak havi összehasonlításban 0.6 %-kal , míg az előző év azonos hónapjához mérten 3.9%-kal nőttek a decemberi felülvizsgált 3.5% után. Az elemzők az eves ráta esetében 3.8%-os emelkedést vártak januárra.

A tavalyi harmadik negyedévben éves alapon 1.9%-kal bővült az euró-zóna GDP-je, a 25 tagú unióé 2.2%-kal. 2004. október-december között a háztartások fogyasztási kiadásai az euró-zónában 0.5%-kal nőttek, szemben a harmadik negyedéves 0.1%-kal. A beruházások a negyedik negyedévben 1%-kal emelkedtek az előző negyedéves 0.2%-os bővülést követően. Az export az erős...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái