Előfizetői tartalom

2007-től jönnek a nagyberuházások - mire kérjük a pénzt az EU-tól?

Portfolio
Áprilisban kerül a kormány elé az a nagyprojekt-javaslati lista, amelynek célja, hogy biztosítsa a 2007-től többszörösére növekvő uniós pénzek felhasználásának "repülőrajtját" Magyarországon. A kiválasztásnál "biztosra mentek" az illetékesek: azokra a tervekre összpontosítottak, amelyek minden további nélkül támogathatók közösségi forrásból, és olyan előrehaladott állapotban vannak, hogy 2007-től nyomban elindítható a megvalósításuk. Az április elejére véglegessé váló listán fele-fele arányban találhatók közlekedési beruházások , illetve környezetvédelmi és egyéb fejlesztési projektek - írja a Világgazdaság.

Összesen több mint 800 javaslatot és ötletet juttattak el a tárcák és a régiók a Nemzeti Fejlesztési Hivatalhoz (NFH). Az előterjesztések olyan szakmai szempontokon alapulnak, mint pl. az előkészítettség, a fejlesztéspolitikai és regionális célokkal való harmonizálás, és a projektek szűrése több lépcsőben zajlott.Kapcsolódó cikkünk2005.03.24 15:31Magyarország mérlege...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái