Előfizetői tartalom

Goldman Sachs: elindultunk a 105 dolláros olajárig

Portfolio
Az olajárak beléphettek egy olyan többéves ciklus korai fázisába, amelyben a gazdasági növekedés, illetve a kereslet emelkedése egészen 105 dollár/hordóig emelheti az árfolyamot; ez a szuper-áremelkedés azonban majd jelentősen visszavetheti a fogyasztást - jelentette ki tegnapi elemzésében a Goldman Sachs szakértője, Arjun Murti. Vannak, akik kétkedéssel fogadták a jelentés megállapításait arra hivatkozva, hogy a Goldman jelentős spekulatív pozíciókkal rendelkezik az olajpiacon, és csak az árfolyam "felbeszélése" miatt jelent meg most az elemzés.

Piaci reakciók és indoklás. A határidős nyersolaj ára (WTI) tegnap 2.6%-kal emelkedett a tengerentúlon, és stabilan az 55 dolláros szint fölé került (jelenleg 55.50-56 között mozog az árfolyam), míg az északi-tengeri Brent azonnali ára a londoni kereskedésben mostanra megközelítette az 55-ös árszintet. Az olajárak mostani emelkedésében a Goldman bejelentésén túl az is...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái