Előfizetői tartalom

11:2 arányban az 50 bp-os kamatcsökkentés mellett szavazott a Monetáris Tanács (2.)

Portfolio
A március 29-i ülésen 11:2 arányban szavaztak a tagok az 50 bp-os, illetve a 75 bp-os kamatcsökkentésre, aminek következtében az irányadó kamatszint 7.75%-ra csökkent - áll a Monetáris Tanács ülésről kiadott rövidített jegyzőkönyvben. Túlnyomó többség állt tehát az 50 bp-os vágás mögött, amint arra már maga Járai Zsigmond MNB-elnök a kamatdöntést követő sajtótájékoztatón is utalt. A döntési arány alapján valóban nem tapasztalható megosztottság a régi és az új tagok között (ez utóbbiak ekkor szavaztak először a Monetáris Tanácsban).

Mindenki látott lehetőséget a kamatcsökkentésre, de.... A jegyzőkönyv szerint a Tanács tagjai az inflációs kilátások szempontjából kedvező fejlemények alapján egyöntetűen lehetőséget láttak a jegybanki alapkamatláb csökkentésére. A gazdasági folyamatok értékelése során számos szempont merült fel, a tagok az egyes tényezőkhöz eltérő hangsúlyokat rendeltek. A Tanács...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái