Előfizetői tartalom

12 tag 25 bp-os kamatvágást szorgalmazott - csak egy volt "bátrabb" (2.)

Portfolio
Az április 25-i kamatdöntéskor a Monetáris Tanács 13 tagja közül 12-en egy 25 bp-os kamatcsökkentésre szavaztak, míg egy tag 50 bp-os vágást támogatott - derül ki az ülésről kiadott rövidített jegyzőkönyből. A kamatszint a többségi döntés alapján 7.5%-ra csökkent. A jegyzőkönyvből kiderül, hogy a Tanács tagjai egyöntetűen lehetőséget láttak a jegybanki alapkamatláb csökkentésére. Amint arra Járai Zsigmond a döntést követő sajtótájékoztatón utalt: a tagok a 25 és az 50 bp-os vágás lehetőségét vitatták meg. Ez meglepte a piacot, mivel több elemző is elképzelhetőnek tartotta a változatlanul maradó rátát, míg 50 bp-os vágásról egyik szakértő sem beszélt.

Kapcsolódó cikkünk2005.04.20 11:55Portfolio.hu-poll: 25 bp-os hétfői kamatcsökkentés, 5.2%-os deficit, 250-es EUR/HUF 3 hónap múlva A 25 bp-os vágás támogatói - érvek. A 25 bp-os kamatcsökkentés támogatói úgy látták, a nemzetközi bizonytalanság nem tesz lehetővé nagyobb lépést, ugyanakkor a körülmények összessége nem is zárja ki teljesen a mérséklést. A 25 bp-os...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái