Előfizetői tartalom

Merrill Lynch: "stabilitási aggodalmak" - gyanút keltő KSH és PM-adatok

Portfolio
A világ egyik legnagyobb befektetési bankcsoportjának legfrissebb havi térségi jelentése szerint stabilitási aggodalmakat vet fel a magyar gazdaság állapota. A Merrill Lynch szerint idén 3 százalék közelébe lassulhat a magyar gazdaság növekedési üteme a tavalyi 4 százalékról. A GDP-arányos államháztartási hiány csupán valami csoda folytán lehetne a kormány által kitűzött 4.7% közelében. Az inflációval kapcsolatban a bankház kifejezetten optimista: az elemzés készítői szerint a pénzromlás üteme a nyári hónapokra 2.5%-ra csökkenhet, és év végén is a 2.5-3%-os sávban lehet - számolt be az MTI.

Az ügyfeleknek készített havi jelentés szerint a magyar gazdaság lendülete az idén tovább gyengült, a növekedés üteme valószínűleg 3 százalék közelébe lassul, és ez a teljesítmény is nagyban függ a költségvetési ösztönzőktől. A befektetési cég szerint a bizonytalanságot fokozza, hogy a statisztikai hivatal "állítólag ellentmondásos módszertani változtatásokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái