Előfizetői tartalom

Portfolio.hu-poll - 3.1%-os GDP-növekedés az első negyedévben - nagy szóródás

Portfolio
A portfolio.hu által megkérdezett 16 elemző jellemzően 3.1%-os gazdasági növekedést vár év/év alapon az idei első negyedévben, a tavalyi negyedik negyedéves 3.8%-os bővülés után. 2005-ben átlagosan 3.5%-kal bővülhet a magyar gazdaság a tavalyi 4%-os növekedést követően. Az adatok a magyar gazdaság egyértelmű lassulására utalnak. Amint arra felhívtuk a figyelmet, a KSH szakértői mellett működő Ecostat csapata várhatóan jövő kedden (május 17-én) gyorsbecsléssel jelentkezik az idei első negyedéves GDP tekintetében. Amint azt saját becslésünkben jeleztük, nem lennének meglepődve, ha csupán 2% körüli január-márciusi növekedésről kapnánk hírt.

Kapcsolódó cikkünk2005.05.13 11:50 Portfolio.hu-poll - 3.1%-os GDP-növekedés az első negyedévben - nagy szóródás Lássuk a várakozásokat!. A szakértői becslések sávja viszonylag széles: az első negyedéves növekedésre 2.4-3.5% között érkeztek a válaszok, míg az éves átlagos növekedést 3.0 és 4.0% között várják az elemzők.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés