Előfizetői tartalom

Portfolio.hu-poll: megosztott az elemzői kar - 25 bp-os jövő hétfői kamatvágásra nagyobb esély

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa jövő hétfőn tartja következő kamatmeghatározó ülését, melyen a jelenlegi 7.50%-os jegybanki kamatszintről határoz. A portfolio.hu által ma 23 elemző, illetve alapkezelő körében végzett felmérés alapján a többség 25 bp-os kamatcsökkentére voksol, de közülük is többen hangsúlyozták, hogy szinte ugyanakkora a valószínűsége annak is, hogy változatlanul marad a kamatszint. A felmérés másik fontos pontja, hogy az MNB elemzői csapata várhatóan egy-két tized százalékponttal megemelheti az idei, illetve a jövő év végére vonaktozó még februárban adott inflációs prognózisait a kamatdöntéssel egy időben megjelenő legfrissebb Inflációs Jelentésében.

Érvek és ellenérvek. A felmérés eredménye szerint a 23 szakértőből 14 voksolt a 25 bp-os vágásra, míg 9 változatlanul maradó kamatszintre számít a május 23-i döntést követően is. A piac tehát láthatóan megosztott a 0 és a 25 bp-os lépés között. A szakértői várakozásokat bemutató táblázatért kérjük kattintson a portfolio.hu angol oldalára. A megkérdezettek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái