Előfizetői tartalom

Inflációs jelentés prognózisai: alacsonyabb infláció, lassabb növekedés

Portfolio
A ma megjelent májusi inflációs jelentésben több fontos makroadatnál is érdemi módosulás következett be a februári előrejelzésekhez képest. A Magyar Nemzeti Bank szakértői a legutóbbi jelentéshez képest kissé csökkentették az idei és a jövő év végére vonatkozó inflációs becslést, és számottevő mértékben csökkentették az idei GDP-prognózist. Ez utóbbihoz bizonyára hozzájárult, hogy az exportnál 12.1% helyett csupán 8.5%-os bővüléssel számolnak a szakértők.

A folyó fizetési mérleg hiánya a GDP 8.6%-a lehet idén, és jövőre 8.2%-ra csökkenhet. Az államháztartás eredményszemléletű hiányánál az előrejelzési bizonytalanságok miatt az MNB szakértői a februárban jelzett 5.3% helyett 5.0-5.8%-os sávot határoztak meg. Ez továbbra is lényegesen magasabb a kormány által kitűzött, a konvergencia-programban rögzített 4.7%-os célnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés